Agilistic / Scrum voor ontwikkelstudios

Scrum voor ontwikkelstudios

Wij helpen ontwikkelstudios om met Scrum of Kanban meer overzicht te krijgen in lopend werk, een betere taakverdeling en meer focus op hetgeen belangrijk is.
Hoe doen we dit? Probeer Agilistic uit

Hoe helpen we jouw team?

Als ontwikkelstudio heb je met veel lopende projecten te maken. Hoe vertaal je klantwensen in een functionele backlog? Hoe betrek je klanten bij de ontwikkeling? Wij helpen je om orde in de chaos te brengen. Met behulp van Scrum of Kanban maken we zichtbaar waar teamleden aan werken, brengen we structuur in de projectplanning, scheiden we hoofdzaken van bijzaken, en worden klanten makkelijker betrokken.

Scrum Training


Maak met je team (development, marketing, support, enz.) in één dag kennis met Scrum. Met een snufje theorie en veel praktijkvoorbeelden vertalen we Scrum naar jullie praktijk.
Duur:

1 dag (max 8 deelnemers)

Prijs op aanvraag

25% korting voor kleinschalige organisaties (<50 medewerkers)

Scrum Kickstart


Al bekend met Scrum? We kickstarten je nieuwe of lopende project met Scrum. We stellen de backlog op, prioriteren deze, stellen een teamcontract op en starten de eerste sprint.
Duur:

1.5 dagen (max 8 deelnemers)

Prijs op aanvraag

25% korting voor kleinschalige organisaties (<50 medewerkers)

kanban


We helpen je team om met Kanban te werken. We stellen een backlog op, maken werkafspraken, zetten een Kanban-bord op en gaan van start.
Duur:

1 dag (max 8 deelnemers)

Prijs op aanvraag

25% korting voor kleinschalige organisaties (<50 medewerkers)

Code Craftmanship


Goede ontwikkelaars zijn vaklui, en software-ontwikkeling is een ambacht. We helpen de developers in je team zich te ontwikelen tot vaklui, leren je de 'tricks' and 'trades' en reviewen code met je team.
Duur:

In overleg, bijv 8 uur per week

Op uurbasis

25% korting voor kleinschalige of non-profit organisaties (<50 medewerkers)

Christiaan Verwijs

Wie is Agilistic?


Ik ben Christiaan Verwijs, en vind het gaaf om teams te helpen om geweldig te worden. Met 15+ jaar ervaring als (senior) full-stack developer, Scrum Master (PSM) en Agile Coach, en een achtergrond in informatica en organisatiepsychologie, combineer ik een technische met een mens-gerichte blik. Ideaal voor Scrum!

Bekijk mij op LinkedIn!

Wat zeggen teams?

Een greep uit onze referenties. Wat zeggen echte teams over Agilistic?

Wanneer je als team snel groeit in aantallen en werkzaamheden is structuur en de juiste workflow een must. Het implementeren van deze zaken doe je niet even binnen een dag maar dankzij de professionele en speelse trainingen van Christiaan konden we dit wel binnen zeer korte tijd. Christiaan werkt gestructureerd, overzichtelijk en geeft je een schop onder je kont wanneer dit toch echt nodig is. Binnen twee maanden tijd is het ons gelukt om succesvol Scrum te implementeren en een alles dekkende code manifest samen te stellen. Eigenlijk zou elk bedrijf een 'Christiaan Verwijs' aan boord moeten hebben.

Barry Meijer, Scrum Master bij Kaarten Carrousel

De sessies met Christiaan hebben ons team geholpen te groeien op verschillende gebieden. Of het nu gaat om het geven van code-reviews, risico-herkenning of het op de juiste manier hanteren van de scrum-methodiek; ieder essentieel onderwerp binnen software-ontwikkeling komt aan bod. (...) Door zijn pragmatische aanpak is er ruimte om nieuwe behoeftes vanuit het team als onderwerpen voor toekomstige sessies in te schieten of om te wisselen. Hoewel Christiaan de sessies zelf leidt, geeft hij teamleden de mogelijkheid en ruimte om met elkaar de discussie aan te gaan, waarbij niemand wordt overgeslagen. (...) De TechTalk sessies van Christiaan zijn een aanrader voor ieder ontwikkel-team dat wil groeien in het ontwikkelproces, code-kwaliteit en risicomanagement.

Gino van Middendorp, Developer bij Studio Fonkel

Als ik Christiaan moet beschrijven dan denk ik in eerste instantie aan zijn enthousiaste werkwijze, dit werkt aanstekelijk. Hij motiveert je om de schouders eronder te zetten en iets moois neer te zetten. Hij helpt je op een creatieve manier situaties aan te pakken. En door zijn no-nonsens aanpak krijgt hij vrijwel iedereen mee (ook de zeer kritische). Ik kijk terug op een zeer prettige samenwerking en hoop, als Scrum Master, net zo bevlogen te worden als hij. Ik kan hem dus van harte aanbevelen!

Klaske Zonderland, Scrum Master bij Van Meijel Automatisering

In zeer korte tijd (een dagdeel) heeft Christiaan ons op een zodanige wijze de basisprincipes van Scrum uit kunnen leggen dat iedereen enthousiast was om dit in de praktijk te gaan brengen. Hij brengt het theoretisch deel zeer pakkend en laat met praktische voorbeelden zien wat Scrum kan brengen. Hierdoor was deze training een echte belevenis, die smaakt naar meer!

Gerda van der Poel, Directeur Distributie bij De Persgroep

Christiaan heeft ons de afgelopen 1,5 jaar regelmatig geholpen bij onze switch naar 'werken met scrum'. Ik kan niet anders zeggen dat Christiaan een oprecht geïnteresseerd persoon is, inhoudelijk sterk is, kan vertellen uit de praktijk en dit goed kan overbrengen op onze mensen. Zo nu en dan doen wij nog wel eens een beroep op zijn kennis en ervaring wanneer wij bijvoorbeeld nieuwe klanten willen laten kennismaken met het werken op basis van de scrum methodiek. Ook zij ervaren deze training als leerzaam en leuk.

Remko van Zuiderwijk, Manager Operations bij Liones

Het was voor ons (en Christiaan) een uitdaging om Scrum ook voor Marketingteams optimaal toe te passen. (...) Christiaan heeft snel de cultuur van een team door en weet hun behoeftes daar uit te halen. Hij stelt de juiste vragen, kan goed luisteren en de punten doorvertalen naar een passende vorm binnen scrum. Als persoon is hij enthousiasmerend en leuk om mee te werken. Hij weet de menselijke kant met technologie te combineren. Na het helder krijgen van onze wensen liet hij ons, met de nodige tips, vrij om zelf te gaan starten met scrum. De eerste drie reviews, retrospectives en bij de start van de nieuwe sprint kregen we begeleiding (...) Christiaan heeft ons het vertrouwen gegeven dat scrum net zo goed bij marketingteams kan werken. Dat is zo! We werken vanaf januari succesvol met scrum. Er wordt meer samengewerkt en de productiviteit is verhoogd.

Corinne de Vries, Scrum Master (Marketing) bij Kaarten Carrousel

Ik raad je van harte aan Christiaan in te huren voor een workshop Scrummen. Het heeft ons veel inzicht gegeven in onze werkwijze en de plekken waar het beter kan. Onze hele organisatie heeft in korte tijd er veel van geleerd. Het is duidelijk dat Christiaan veel ervaring heeft, zowel als Scrum Master, maar ook in het geven van workshops.

Frans van der Meer, Developer en Eigenaar van VDMI/

Agilistic eens proberen?

Wil je Agilistic vrijblijvend meemaken? Probeer onze "Pay what it's Worth"-sessies:

Je bepaalt na afloop wat de sessie waard was; bijv. een beperkt bedrag, een fles wijn of een boekenbon. We vragen je wel om tenminste onze reiskosten te betalen. We kunnen aanvragen afwijzen op basis van beschikbaarheid of andere redenen.