Agilistic / Scrum voor kleine bedrijven

Scrum voor kleine bedrijven

Wij helpen bedrijven met een beperkt budget om effectiever te werken met Scrum of Kanban.
Zo doen we dat Laat je inspireren

Hoe helpen we jouw team?

Als kleine organisatie verzet je veel werk met weinig mensen. Des te belangrijker dat je slim, praktisch en effectief werkt. Wij helpen je daar graag bij, door met Scrum of Kanban jullie werk te stroomlijnen. Zo maken we zichtbaar waar teamleden aan werken, scheiden we hoofdzaken van bijzaken, en worden klanten makkelijker betrokken. En dat voor een betaalbaar bedrag, want we begrijpen dat jullie budget beperkt is.

Scrum Training


Maak met je team in één dag kennis met Scrum. Met een snufje theorie en veel praktijkvoorbeelden vertalen we Scrum naar jullie praktijk.
Duur:

1 dag (max 12 deelnemers)

Op locatie bij de klant. Door 1 of 2 trainers.

Scrum Kickstart


We kickstarten een nieuw of lopende project met Scrum. Inclusief trainingsdag. We stellen de backlog op, prioriteren deze, stellen een teamcontract op en starten de eerste sprint.
Duur:

2 dagen (max 12 deelnemers)

Op locatie bij de klant. Door 1 of 2 trainers.

Continuous Delivery


Continuous Delivery helpt bij productontwikkeling, door nieuwe functionaliteiten automatisch uit te rollen. Wij zetten je team op het juiste pad met een actieve workshop.
Duur:

4 uur (max 12 deelnemers)

€ 1.250,-

Op locatie bij de klant.

Eerste hulp bij Zombie Scrum


Zelden werkende software aan het eind van de sprint? Wij bieden eerste hulp bij Zombie Scrum! Met het team stellen we een diagnose, maken een behandelplan en starten daar meteen mee. Serious-but-fun!
Duur:

8 uur (max 12 deelnemers)

Lees alles over Zombie Scrum in deze blogpost.

Christiaan Verwijs

Wie is Agilistic?


Ik ben Christiaan Verwijs, en vind het gaaf om teams te helpen om geweldig te worden. Met 15+ jaar ervaring als (senior) full-stack developer, Scrum Master (PSM-II/PSD-I/PSPO-I), facilitator en Agile Coach, en een achtergrond in informatica en organisatiepsychologie, combineer ik een technische met een mens-gerichte blik. Ideaal voor Scrum!

Bekijk mij op LinkedIn!

Wat zeggen teams?

Een greep uit onze referenties. Wat zeggen echte teams over Agilistic?

Wanneer je als team snel groeit in aantallen en werkzaamheden is structuur en de juiste workflow een must. Het implementeren van deze zaken doe je niet even binnen een dag maar dankzij de professionele en speelse trainingen van Christiaan konden we dit wel binnen zeer korte tijd. Christiaan werkt gestructureerd, overzichtelijk en geeft je een schop onder je kont wanneer dit toch echt nodig is. Binnen twee maanden tijd is het ons gelukt om succesvol Scrum te implementeren en een alles dekkende code manifest samen te stellen. Eigenlijk zou elk bedrijf een 'Christiaan Verwijs' aan boord moeten hebben.

Barry Meijer, Scrum Master bij Kaarten Carrousel

De sessies met Christiaan hebben ons team geholpen te groeien op verschillende gebieden. Of het nu gaat om het geven van code-reviews, risico-herkenning of het op de juiste manier hanteren van de scrum-methodiek; ieder essentieel onderwerp binnen software-ontwikkeling komt aan bod. (...) Door zijn pragmatische aanpak is er ruimte om nieuwe behoeftes vanuit het team als onderwerpen voor toekomstige sessies in te schieten of om te wisselen. Hoewel Christiaan de sessies zelf leidt, geeft hij teamleden de mogelijkheid en ruimte om met elkaar de discussie aan te gaan, waarbij niemand wordt overgeslagen. (...) De TechTalk sessies van Christiaan zijn een aanrader voor ieder ontwikkel-team dat wil groeien in het ontwikkelproces, code-kwaliteit en risicomanagement.

Gino van Middendorp, Developer bij Studio Fonkel

Als ik Christiaan moet beschrijven dan denk ik in eerste instantie aan zijn enthousiaste werkwijze, dit werkt aanstekelijk. Hij motiveert je om de schouders eronder te zetten en iets moois neer te zetten. Hij helpt je op een creatieve manier situaties aan te pakken. En door zijn no-nonsens aanpak krijgt hij vrijwel iedereen mee (ook de zeer kritische). Ik kijk terug op een zeer prettige samenwerking en hoop, als Scrum Master, net zo bevlogen te worden als hij. Ik kan hem dus van harte aanbevelen!

Klaske Zonderland, Scrum Master bij Van Meijel Automatisering

In zeer korte tijd (een dagdeel) heeft Christiaan ons op een zodanige wijze de basisprincipes van Scrum uit kunnen leggen dat iedereen enthousiast was om dit in de praktijk te gaan brengen. Hij brengt het theoretisch deel zeer pakkend en laat met praktische voorbeelden zien wat Scrum kan brengen. Hierdoor was deze training een echte belevenis, die smaakt naar meer!

Gerda van der Poel, Directeur Distributie bij De Persgroep

Christiaan heeft ons de afgelopen 1,5 jaar regelmatig geholpen bij onze switch naar 'werken met scrum'. Ik kan niet anders zeggen dat Christiaan een oprecht geïnteresseerd persoon is, inhoudelijk sterk is, kan vertellen uit de praktijk en dit goed kan overbrengen op onze mensen. Zo nu en dan doen wij nog wel eens een beroep op zijn kennis en ervaring wanneer wij bijvoorbeeld nieuwe klanten willen laten kennismaken met het werken op basis van de scrum methodiek. Ook zij ervaren deze training als leerzaam en leuk.

Remko van Zuiderwijk, Manager Operations bij Liones

Het was voor ons (en Christiaan) een uitdaging om Scrum ook voor Marketingteams optimaal toe te passen. (...) Christiaan heeft snel de cultuur van een team door en weet hun behoeftes daar uit te halen. Hij stelt de juiste vragen, kan goed luisteren en de punten doorvertalen naar een passende vorm binnen scrum. Als persoon is hij enthousiasmerend en leuk om mee te werken. Hij weet de menselijke kant met technologie te combineren. Na het helder krijgen van onze wensen liet hij ons, met de nodige tips, vrij om zelf te gaan starten met scrum. De eerste drie reviews, retrospectives en bij de start van de nieuwe sprint kregen we begeleiding (...) Christiaan heeft ons het vertrouwen gegeven dat scrum net zo goed bij marketingteams kan werken. Dat is zo! We werken vanaf januari succesvol met scrum. Er wordt meer samengewerkt en de productiviteit is verhoogd.

Corinne de Vries, Scrum Master (Marketing) bij Kaarten Carrousel

Ik raad je van harte aan Christiaan in te huren voor een workshop Scrummen. Het heeft ons veel inzicht gegeven in onze werkwijze en de plekken waar het beter kan. Onze hele organisatie heeft in korte tijd er veel van geleerd. Het is duidelijk dat Christiaan veel ervaring heeft, zowel als Scrum Master, maar ook in het geven van workshops.

Frans van der Meer, Developer en Eigenaar van VDMI/

Laat je inspireren, elke maand

Ook een maandelijkse dosis Scrum-Inspiratie in je mailbox? Meld je aan en ontvang maandelijks leestips, videos, nuttige blogs en tips voor je volgende Retrospective. Kost je niks, maar super nuttig!